© GZT23

Açıkkapı; İşçi kardeşlerimizin yanındayız

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı , Prof. Dr. Erol Keleş ile birlikte Alacakaya’yı ziyaret ederek buradaki krom madenindeki grevlerine devam eden işçilerle bir araya geldi.

Açıkkapı, sessiz oturma eyleminin başladığı ilk günden bu güne işçilerin yanında olduklarını, konuyla ilgili TBMM’de düzenlediği basın toplantısında da emekçilere verilen taahhütlerin yerine getirilmesi hususunda ilgili firmaya çağrıda bulunduklarını hatırlattı. İşçilere tehditte bulunulduğu yönündeki iddialara inanmak istemediklerini söyleyen Açıkkapı, firmanın “ O tehdidi  yapmadıklarına inanmak istiyorum. Yapmışlarsa ayıp etmişler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Burada emek var, emekçi kardeşlerimiz var, bu yörenin çocukları, evlatları var. O tehdit varsa biz bu tehdidi kendimize yapılmış sayarız, yöreye bir tehdit sayarız. Kıymetli kardeşlerim müsterih olun. İnşallah haklı taleplerinizin yanında olacağız” dedi.

Açıkkapı’nın işçilere hitaben yaptığı konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandığı görüldü: ''Allah yardımcınız olsun. Olayın ilk gününden itibaren önce İlçe Başkanımla görüştük, sonrasında Alacakaya belediye başkanının buraya geldiği ilk akşam kendisiyle telefonda görüştük. İşçi kardeşlerimize destek anlamında ilk sosyal medya paylaşımımızı aynı akşam yaptık. Ben buradaki tüm işçilerimize teşekkür ediyorum, medeni bir şekilde haklarınızı arıyorsunuz. Hak böyle aranır, diğer türlü herkes için zarar. Mecliste de basın toplantımızda haklı taleplerinizin yanında olduğumuzu söyledik. Nihayetinde her biriniz ve bizler bu toprakların evlatlarıyız. Buraları çok iyi biliyorum. Lisedeyken şantiyelerde yatıp kalktık, bu bölgeyi biliyoruz. Bu bölge Türkiye’deki krom üretiminin neredeyse yarısını karşılayan  bir bölge, ihracat rakamlarının neredeyse yarısı bu bölgeden karşılanıyor. Sizler sayesinde ülke ekonomisine, büyük katma değer sağlanıyor. Bu bölge bizim göz bebeğimiz. Alacakaya ilçemiz “krom” madenciliğinde, Maden ilçemiz  “bakır” madenciliğinde… Bugün sabahtan başlayarak yaklaşık 7-8 saat süren toplantımız oldu. Mahmut Rıdvan Nazırlı vekilimiz ile birlikte 3 vekil önce yetkili firmayla görüşecektik, ancak gecikme olduğu için firmayla görüşemeden biz buraya geldik Mahmut Rıdvan Nazırlı vekilimiz de bir başka programdan dolayı il dışına çıkmak durumunda kaldığı ve buraya gelemedi, sizlere selamını iletti.Şunu ifade ediyoruz: ilgili firmadan haklı talebinize duyarsız kalmaması gerektiğini ifade ettik. İlimizin krom bakımından zengin bölgesinde Allah razı olsun üretim yapıyorsunuz, ülke ekonomisine fayda sağlıyorsunuz. Bunu sağlarken benim kardeşlerimle bunu yapıyorsunuz. Burada bir emek, çaba var. Verilen taahhütler var. İlgili firmadan o taahhütlere sadık kalmasını bekliyoruz. Hele hele işçi kardeşlerimize tehdit varsa, biz milletvekilleri olarak asla bunu kabul etmeyiz. O tehditi yapmadıklarına inanmak istiyorum. Yapmışlarsa ayıp etmişler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Burada emek var, emekçi kardeşlerimiz, bu yörenin çocukları var. O tehditi varsa kendimize yapılmış sayarız.
Kıymetli emekçi kardeşlerim müsterih olun. Haklı taleplerinizin her daim yanında olacağız.''

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER