© GZT23

Mücahit Yanılmaz, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına atandı

Elazığ eski Belediye Başkanı, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Yanılmaz, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yardımcılığına Mücahit Yanılmaz atandı.

Deprem bölgelerinde yaptığı başarılı çalışmalar ve yerel yönetimlerde ki bilgi, beceri ve tecrübelerinden dolayı Yerel Yönetimler Başkanlığı’nda vazgeçilmez bir isim haline gelen Yanılmaz, yeniden bu göreve atandı.

GZT23 ekibi olarak atandığı yeni görevinde Sayın Yanılmaz’a başarılar diliyoruz.

 

Mücahit Yanılmaz kimdir?

1961 yılında Palu’da doğdu. F.Ü. Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Elazığ ve İstanbul Yem Fabrikalarında İşletme Mühendisi olarak çalıştıktan sonra Ankara’da Yem Sanayi Genel Müdürlüğü Atölyeler Müdürlüğü görevine  gelerek yem makinaları imalatını yaptı. 1991-1994 tarihleri arasında TBMM’de danışman, akabinde Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdür-lüğü’nde sırasıyla Doğalgaz Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptı. EGO Spor Kulüp Başkanlığı, Teknik Elemanlar Derneği Genel Başkanlığı ve Belediye Teknik Hizmetleri Derneği Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Birçok Vakıf, STK ve Siyasi Partilerde üst düzey görev-lerde bulundu. TBB Encümen Üyeliği yaptı. Türkiye Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Mücahit Yanılmaz, 2014-2019 yılları arasında  Elazığ Belediye Başkanlığı yaptı.

AK Parti MKYK üyesi olup, Genel Merkez Yerel Yöne-timler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

AK Parti ARGE ve Eğitim Başkanlığının eğitim öğretmenlerinden olan Yanılmaz evli ve 4 çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER