© GZT23

Belediyeden gençlerin eğitimine destek

Gençlerin eğitimlerine katkı sunarak donanımlı bireyler yetiştirilmesi için önemli faaliyetlere imza atan Elazığ Belediyesi, her yeni eğitim ve öğretim döneminde önemli programlar gerçekleştiriyor.

Ücretsiz deneme sınavlarından konserlere, konferanslardan tercih danışmanlığına kadar pek çok hizmetin yer aldığı “Gelecek Sensin” projesi ile gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) oldukça kaliteli bir şekilde hazırlanıyor. Yeni dönemde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) deneme sınavlarının da ekleneceği “Gelecek Sensin” projesi ile bugüne dek binlerce öğrencinin eğitimine önemli bir destek sunuldu.

DENEME SINAVLARINA BİNLERCE ÖĞRENCİ KATILDI

Proje kapsamında bugüne kadar gerçek sınav standartlarında ve ücretsiz olarak TYT-AYT deneme sınavları gerçekleştirildi. Sınav stresini azaltma ve gerçek sınav deneyimi sunma hedefiyle onlarca merkezde yapılan ücretsiz YKS deneme sınavlarına, binlerce öğrenci katıldı. Sınav merkezlerinde kurulan stantlarda öğrenci ve velilere; içerisinde kalem, silgi, ıslak mendil, kek ve suyun bulunduğu sınav destek kutularının dağıtımı da gerçekleştirildi.

MORAL KONSERLERİ VE KONFERANSLAR DÜZENLENDİ

Ücretsiz deneme sınavlarının yanı sıra öğrencilerin motivasyonlarını artırıcı etkinlikler de yapıldı. Sınav öncesinde öğrenciler için moral konserleri düzenlendi ve 10 GB’lık ücretsiz internet kartları hediye edildi. Ayrıca sınavların gerçekleştiği tarihlerde öğrenciler, öğrenci velisi ve sınav görevlileri için ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunuldu ve bu hizmet geleneksel hale getirildi.

Sınava girecek öğrencilerin sınav kaygılarını azaltabilmek için yoğun katılımın gerçekleştiği Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya konferansı ile Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gri Koç ve Türkiye’nin en iyi eğitimcilerinden İletişim Uzmanı-Yazar Ahmet Şerif İzgören’in öğrencilerle buluştuğu seminer düzenlendi.

TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ SAĞLANDI

Sınavların ardından mahallelerde Sınav Tercih Merkezleri oluşturuldu. Böylece uzmanlar tarafından tercih danışmanlık hizmeti sunularak öğrencilerin daha sağlıklı tercihlerde bulunmaları sağlandı.

ÜCRETSİZ KURS İMKÂNI

Öğrencilerin her alanda yanında olmaya devam eden Elazığ Belediyesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde belirlenen kriterler çerçevesinde üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik ücretsiz kurs imkanı da sağlamaya devam ediyor.

ÖĞRENCİLERE YARDIMCI MATERYALLER HEDİYE EDİLİYOR

Sınavlara giren öğrenciler için eğitimlerini pekiştirecek yardımcı materyaller de dağıtılıyor. Elazığ Belediyesi tarafından YKS rehberlik planlayıcısı ve TYT-AYT soru bankası öğrencilere hediye edilmeye devam ediliyor.

“KPSS SON TEKRAR KAMPI”NA YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) katılacak olan adaylar için de önemli bir etkinlik düzenlendi. Uzman eğitimciler eşliğinde düzenlenen KPSS Son Tekrar Kampı programında; coğrafya, eğitim bilimleri, genel tarih, inkılap ve anayasa derslerine yönelik eğitimler verildi. Kampa; Malatya, Bingöl ve Diyarbakır gibi illerden de katılım sağlandı.

Gençlerin hedeflerine ulaşmasında en büyük destekçisi olan Elazığ Belediyesi, yeni dönemde de hizmetlerini artırarak sürdürecek. Geçtiğimiz dönemlerde ücretsiz olarak uygulanan YKS deneme sınavlarının yanı sıra, LGS deneme sınavları da gerçekleştirilecek.

Öte yandan yeni dönemde herhangi bir kursta eğitim almayan öğrenciler, tercih ettikleri bir kurs merkezinde ücretsiz olarak deneme sınavlarına katılabilecek. 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde de moral konserleri, konferanslar, danışmanlık hizmetleri ve her ayın 23’ünde deneme sınavlarına da ara vermeden devam edilecek.

Elazığ Belediyesi, öğrencilere yönelik yeni dönemin ilk ücretsiz deneme sınavını başlatıyor. Ücretsiz YKS ve LGS deneme sınavları kent genelinde toplam 58 merkezde gerçekleştirilecek. YKS deneme sınavına toplam 12 bin 500, LGS deneme sınavına ise toplam 4 bin 200 öğrencinin katılması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER