© GZT23

Açıkkapı'dan, muhalefete Filistin Tepkisi

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı; bölücü terör örgütü pkk'ya karşı yürütülen operasyonlarla Filistin'deki bebek katliamlarını bir tutan bir muhalefet vekilinin benzetmesine tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirilen görüşmelerde AK Parti adına söz alan Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye'nin çevresindeki krizlere karşın kalkınma hedeflerinden sapmadığına vurgu yaparak, kalkınma yolculuğunda karşılaşılan zorlukların üstesinden gelme konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Milletvekili Açıkkapı, "millî teknoloji hamlesi" kapsamında yürütülen çalışmalara değinerek , bağımsız bir Türkiye vizyonu için atılan bu adımların tarihi adımlar olduğunu ,  bu adımların tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.  Elazığ Milletvekili, "Bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı sorumluluğumuzun bilincinde, aziz vatanımızı tam bağımsız bir Türkiye anlayışımızla geleceğe taşıyacak, gayretlerimizi ortaya koyacak, bizden sonraki nesillerimize aziz vatanımızı emanet edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme kaydettiğini, son on iki çeyrekte kesintisiz bir şekilde büyüme gösterdiğini dile getiren Elazığ Milletvekili, ihracatın 36 milyar dolardan 254 milyar dolara ulaşan bir ivme yakaladığını söyledi. Teknoloji geliştirme bölgeleri ve AR-GE merkezlerinde yaşanan artışlara dikkat çeken Açıkkapı, özel sektörün AR-GE harcamalarının arttığını ve AR-GE personel sayısının 222 bine yükseldiğini aktardı. Açıkkapı ayrıca, devlet destekli projelerin sayısının 67 bini aştığını belirterek, bu atılımların ekonomiye katkısını vurguladı.

MUHALEFETE FİLİSTİN TEPKİSİ

Konuşmasında bölücü terör örgütü pkk'ya karşı yürütülen operasyonlarla Filistin'deki bebek katliamlarını bir tutan bir muhalefet vekilinin benzetmesine de tepki gösteren Açıkkapı, bu durumun bir akıl tutulması olduğuna vurgu yaparak , "Burada şunu ifade etmeden geçemeyeceğim: Özellikle bir hatibimizin Türkiye Cumhuriyeti devletini siyonist, soykırımcı İsrail'le eşleştirmeye çalışması, eş değer görmesi ve 86 milyon vatandaşımızın birinci sınıf vatandaş olarak her birimizin gönlünde yer bulduğu, her bir kardeşimize, özellikle Kürt kardeşlerimize yönelik... Filistinlilere yapılan o hain, soykırımcı saldırılarla, İsrail'le eş değer tutulmasının bir akıl tutulması olduğunu ifade ediyor, Komisyonumuzu saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER